zondag 9 maart 2008

GHANA

In 2006 is Mark (onze zoon) naar Ghana geweest , samen met andere jongeren uit het hele land.
Het was een project van Habitat , ze gingen 6 huizen bouwen voor de inwoners van een klein dorpje , en dat in een tijdsbestek van 7 dagen ! (heen en terug reis niet mee gerekend)
De jongens hebben het heel goed gedaan want ze hebben maar liefst 3 huizen kunnen opleveren !
Met een groot feest is het project afgesloten en hebben alle jongens een seremonie mogen meemaken waarbij ze van de "chief " een sjaal kregen en een oorkonde .
Ze hebben veel armoede en ellende gezien in Ghana , maar ook heel veel blijde gezichten van de bevolking en dankbaarheid !
De kinderen waren altijd aanwezig bij het project waar ze bouwden , hielpen ook mee met water sjouwen en zo , in ruil voor hun werk kregen ze kado`s die de jongens hadden meegenomen van huis , echt feest !
Het was voor Mark een bijzondere reis waar hij veel heeft gezien en geleerd , vooral dat we hier in Nederland dankbaar moeten zijn voor dat wat wij allemaal hebben !!
We zijn ook blij dat hij het heeft kunnen meemaken al was het erg stil hier in huis zo zonder hem en niet weten hoe het gaat daar , gelukkig wel een telefoontje gehad dat alles oke was daar in dat verre Ghana.... Ik vond deze foto tussen al die anderen die zijn gemaakt in Ghana en vond het een perfecte foto om mee te scrappen .
Het geeft zo goed aan hoe het er daar uit ziet en hoe de mensen daar leven.
xxx Bea

1 opmerking:

Dinie zei

hoi bea.

leuk gedaan met een foto uit ghana.
maak je er ook 1 van waar mark zelf op staat?????
en hoe was de reatie van jan?????
leifs en groetjes.....dinie