dinsdag 12 augustus 2008

Zon Zee en Kiezels

We zijn jammer genoeg weer terug van de Super vakantie in Kroatie , willen gelijk wel weer terug , klimaat is wel ff wat fijner dan hier en dan hebben we het nog niet eens over het uitzicht wat je daar hebt .....
En daar is natuurlijk ook een fotòòòtje van gemaakt , mèt zonsondergang !!`
Dat kan toch in geen èèn fotoboek ontbreken toch ?
Dit was dus ons uitzicht op Novigrad zowel vanuit de caravan als vanaf het strand , en dan hoefden we alleen maar 145 treden af te lopen en na een sidderdag op het strand ook weer naar boven ....dat was ietsje minder maar ach we hebben (hadden) vakantie en dan hoeft het allemaal niet zo snel he ! Het was in ieder geval helemaal geweldig !
.
Lekker onder de bomen genieten , heerlijk warme zee , beetje dobberen op het luchtbed , snorkelen en zonnen ! Gelukkig was er ook een (koude) douche want het water is wel erg zout dus wel fijn als je je dan kan afspoelen en wèèr insmeren !
.

Dit is niet de Cote d`Azur maar Porec , gezellige stad met veel winkeltjes, restaurantjes en mooie straatjes en een boulevart met kraampjes en veel boten.
We gingen vaak laat in de middag ergens naar toe anders is het echt veel te warm !
In Porec hadden ze ook overheerlijk ijs en daar hebben we dan ook enkele van gegeten .....
.

Dit is Rovinj , prachtige oude stad , kan ik wel uren door heen lopen en foto`s maken .
De straatjes zijn wel spiegel glad van al die eeuwen dat er op gelopen is dus het was wel uitkijken op onze slippertjes ! ( grote gympen onder een leuk rokje staat niet echt chique )
.

Ergens in het binnenland ligt Grozjan een heel oud dorp wat boven op een berg ligt met een geweldig uitzicht . We moesten over een zand/kiezel pad van ongeveer 5 km rijden en onze auto was daarna onherkenbaar van het stof . Maar zo de moeite waard !
Er zijn erg veel ateliers met van alles en nog wat erg leuk om te zien , wel duur !
Dacht iets leuks en unieks te hebben gevonden , hoppa gelijk 55 euri ! Heb het dan toch maar laten liggen ... t`was ook nog het kleinste wat er in dat winkeltje lag .....!
De kleine straatjes zijn zo mooi , zo oud en ook weer van die oude stoepen waar je echt uit moet kijken waar je loopt , t`is glad en er zitten nogal wat spleten tussen.
.


En dan natuurlijk Venetie ! Het Sint Marco plein , hoezo druk ???
We waren er op maandag , lekker relaxing op de boot er naar toe , maar dan .....
Het was een dikke 36 graden en toevallig die dag ook nog eens een zeer hoge luchtvochtigheid dus dat was flink zweten( en een beetje afzien) . Het is prachtig daar dus genoeg afleiding !
We hebben zo veel mogelijk gelopen en gezien . Foto`s maken en een echt Italiaans ijsje gegeten die dan met zo een lepel in het hoorntje word geschept !
T`was de moeite waard hoor ,wil er eigenlijk nog wel een keer naar toe en dan rustiger er door heen wandelen , ach wie weet !
.


Als je hier geen foto van hebt gemaakt dan ben je niet in Venetie geweest !
.
Op Mark zijn verjaardag hebben we een bootje gehuurd , lekker hard over het water bonken met dat ding , wel veel "water gemaakt" maar ach dat word er wel weer uit geschept !
Fantastisch om zo langs de kust te varen , en te zien hoe groot de camping eigenlijk wel is !
Nog ff gezwaaid naar de mensen op het strandje en na een uurtje weer terug op het vaste land.
.
.
Ik heb ongeveer 1500 foto`s gemaakt dus dat was wel ff werken om het op de pc te krijgen er kwam geen end aan !
Ook de bora- bora storm meegemaakt ( op de èèn na laatste dag) , alles vloog in het rond , bomen op de auto`s , tenten volledig kapot , mensen in de auto op de open parkeerplaats geslapen , en velen gevlucht in de toiletgebouwen !
Gelukkig zijn onze kids veilig bij de caravan gekomen en hebben we onze "buurtjes" onderdak gegeven totdat ze een veilige caraven kregen om de verdere nacht door te brengen .
De boom achter hun caravan stond namelijk op knappen en zou er dan boven op vallen dus best wel gevaarlijk om daar in te blijven .
In ieder geval hebben we een geweldige vakantie gehad , lekker bij kunnen komen en veel gezien dus volgend jaar weer ?!
.
.
Ik ben niet het type die scrap spullen mee neemt op vakantie , kan toch niet kiezen wat ik mee zal nemen en alles mee nemen kan niet want we hebben geen trekhaak !
Ik heb wel van elke dag wat opgeschreven anders kom ik echt in de war , en thuis ga ik wel weer aan de gang .
Heb heel wat schelpjes en steentjes en zo verzameld dus daar ga ik nog mee aan de gang , het idee is er in ieder geval wel , nu nog de tijd vinden om door al die foto`s te spitten naar de mooiste en dan bestellen wat via internet ook nogal wat tijd in beslag gaat nemen .
Maar eerst die bergen , jaha bergen was door zien te komen , pfff gelukkig bestaat er een machine die dat voor je doet !


6 opmerkingen:

Bieke zei

Zo te lezen heb je een fantastische vakantie achter de rug.

Scraplijn zei

Hoi Bea, er staat een verrassing voor je op mijn blog. Kijk hier maar eens, http://scraplijn.web-log.nl/lijntje_scrapt/2008/08/weer-een-award.html

Veel plezier er mee!

Groetjes Marjolijn
Wat een prachtige foto's weer.

Corien XXX zei

He muts, ik dacht al je zit vast ergens in het zonetje, nou dan heb je het beter gehad dan hier, wat een ballen weer zeg
Groetjes

ScrapEnjoy zei

liontim18Bea, dit ziet er geweldig uit en vooral Venetie, ook nog eens een droom van mij.
Echt prachtig.

gr. Lilian

Ellen zei

mooie foto's Bea , roept gelijk weer herinneringen op aan een vakantie van bijna 40 jaar geleden ook in Porec en Rovinj . (heerlijke schaslik )
wat ene egweldig uitzicht hadden jullie

Liefs Inge zei

Mooie foto'en een leuk reisverslag. Dit is al een mooi beginnetje voor je travel journal
Groetjes, Inge de Man