zaterdag 11 april 2009

Doos met inhoud ...

.
Afgelopen week heb ik dit album afgemaakt met de foto`s van het Oude Loo.
Het zijn losse bladen met alleen aan de voorkant een foto , alles bij elkaar is het een enorme stapel geworden en vandaar dat ik het niet bij elkaar heb gebonden maar er een grote strik omheen heb gedaan om het bij elkaar te houden en in een grote schoenendoos te doen die ik heb beplakt met papier. Pff wat een lange zin !!!
Ik heb het vrij eenvoudig gehouden om toch nog wat te laten zien van het papier met kroontjes erop . Nu had ik daar natúúrlijk te weinig van dus heb ik bij de laatse bladen ander papier gebruikt ( komt dat ook eens op )
Op het eerste blad zie je het Oude Loo , een prachtig kasteel waar de Koningin en haar familie in de weekenden verblijven . Zo ook met Koninginnedag is de hele bubs daar .
Het bloemetje heb ik zowaar zelf gehaakt , leuk om te doen en ik heb inmiddels meer bolletjes in verschillende kleuren gekocht ! Rond het Kasteel is een grote tuin waar verschillende paviljoenen op staan en grote vijvers .
Dit is het prieeltje waar Koningin Wilhelmina haar schilderijen maakte ......


Het prieëltje ligt aan een grote vijver waar ook dit waterorgament staat .
Je kan er onderdoor lopen waar het water valletje is . Bovenlangs heb je een mooi uitzicht over de vijver .
Iets erachter staat een enorme houten bank die vroeger werd gebruikt om er gereedschap in te bewaren. Daar kan je ook zo lekker zitten als het een warme zomerdag is !Als wij een wandeling maken gaan we altijd even op dit bankje zitten , genietend van het mooie uitzicht . De ganzen vliegen af en aan en nestelen zich op een eilandje waar ze broeden.


Dit paviljoen is ook zo prachtig met het wit en blauw . Bij de eerste foto zie je tussen de bogen door een ander thee huis staan .Er zijn verschillende routes , bij de 9 km kom je ook langs de spengen en alle andere bezienswaardigheden .Tweede foto : leuk om over al die bruggetjes te wandelen en te genieten van de zonnestralen die door de bomen schijnen !


Ik probeer er achter te komen wat , waarvoor en waneer al die gebouwen en zo zijn gebouwd die op het park staan en dat zijn er nogal wat , zoals dit houten gebouwtje die voor Willem de zoveeltst is gemaakt , maar hoe of wat ??
De info is moeilijk te vinden , maar als ik meer weet zal dat bij dit album komen om het helemaal kompleet te maken !
In een route kom je ook langs de herten die naar je toe komen als ze het zakje brood horen rammelen ! Prachtige dieren met hun diep bruine bambi ogen !!Hier zijn de stallen en er is ook nog wel eens een paard en wagen waar je een ritje mee kan maken.
De pauwen laten graag hun pracht en praal zien !


Ik heb niet alle pagina`s laten zien , het zijn er echt te veel hoor !!
Bedankt weer voor het kijken en voor iedereen een fijne Pasen , lekker genieten van het zonnetje die vast gaat komen !!!!12 opmerkingen:

EllenD zei

Wauw, echt een supermooi album Bea!!
Vind de foto's schitterend...
Het papier past er ook heel goed bij...

Groetjes Ellen

ScrapEnjoy zei

Wat is dit weer een schitterend project van je Bea..... ik verbaas mij steeds.
Wat is het daar mooi, maar ja je woont dan ook in een prachtige ongeving.
Het is echt weer SUPER.

fijne Paasdagen liefs Lilian

Jolanda zei

Een schitterend project weer Bea! Ik herken wel een aantal plekjes, ook al ben ik er maar 1x geweest.

Mazina zei

Errug mooi! Gave foto's, trouwens

groeten
Mazina

Pia zei

wow what a great project

sam zei

mooi album, mooie foto's ook

groetjes sam, fijne paasdagen!

Anoniem zei

prachtig Bea!! wat een mooi boekje!! en jij hebt ook die hart stempels ...die vind ik zo mooi!! ik ben ze nog steeds aan het zooeken:(...ik vind de combinaties met de bloemen die je maakt altijd zo mooi!!groetjes raffa

wendela zei

prachtig gemaakt Bea!

Eefje zei

Heel mooi geworden, en mooie foto's

Jolanda zei

Bea! Er staat een verrassing voor je op mijn blog :)

Anja zei

Hallo,
Ik kwam uw blog tegen via,via vind het prachtig wat uw allemaal maakt,echt schitterend.Ik ben nog maar net met scrappen begonnen.Maar ben nu al verslaafd,hihi.Groetje Anja een beginnende scrapster.

Corien XXX zei

Mooi boekje, ik krijg mijn mail aan jou terug