woensdag 24 september 2008

Brussel en meer

.
Afgelopen weekend zijn we saampjes een weekendje naar Brussel geweest , fantastische stad !
Later ff meer hierover ...... We gingen Vrijdag ochtend eerst naar de Grote Kerk waar de laatste rommelmarkt werd gehouden , jammer dat het de laatste is want het is cool daar !
Dochter lief wilde een staande kapstok voor haar verzameling tassen , je weet wel zo`n kroeg kapstok en ik wilde graag koffers voor mijn scrapspullen die overal maar los liggen .
We stonden er mooi op tijd maar het was al druk iedereen helemaal hyper toen dan eindelijk de poort open ging , echt ik heb mensen nog nooit zo zien rennen en natuurlijk ook bijna zien vallen , ach ze hadden er zeker een gebroken heup voor over ???
Er waren niet veel meubels dit keer , maar daar zou wel misschien een kapstok staan dus schoven we heel langzaam de tent in , Jan fluisterde naar me , "kijk daar helemaal achterin zie ik er ééntje staan !"
Ik nam een andere route wurmend door de gammele meubeltjes maar Jan was eerder , "hebbes" die is voor ons , een perfecte kapstok , we konden ons geluk niet op want het was idd de enige !
Op naar de koffer die ik ergens boven op zag staan , shit iemand anders liep er ook naar toe al gluurend naar de koffer , ik probeerde over de tafeltjes te springen maar dat toch maar niet gedaan , nee heel netjes ben ik er langs gelopen en griste nog net op tijd die koffer weg , "hebbes" die is ook voor mij !
Merkte dat ik al net zo hyper aan het worden was als al die ander mensen .....
Toen betalen ,is ook leuk , de man was helemaal zenuwachtig , goh hoe zou dat nu komen !
Omdat er natúúrlijk bij de koffer geen prijsje stond vroeg ik wat het ding moest kosten , "nou ff zien hoor doe maar 5 euro " En dáár was ik niet mee eens want er stond een mevrouw met een giga kist voor 7,50 dus dat klopte in mijn ogen niet , de prijs ging één euro naar beneden , nou ja toe dan maar , met de 2 voor de kapstok is dat 6 euro .
Eerst moesten er plakkertjes op zodat ze kunnen zien dat het betaald is ( al let geen hond daar op maar toe maar ) Al bibberend froemelde hij de stickers van het blaadje af en plakte het op , maar dan .... betalen , ik gaf de beste man twee briefjes van 5 , krijg dus 4 terug , had ie niet en hij werd steeds zenuwachtiger, uiteindelijk kreeg ik 5 terug met de woorden "hier het is wel goed zo " OKÉ dan !
Nu op naar de koffer afdeling , kom er aan en zie in de verte al twee staan , vroeg de ook al hyper mevrouw achter de tassen en koffers of ze me die twee wilde laten zien , de eerste was mega groot en flink beschadigd , nee toch maar de andere , en ineens gaf ze hem aan iemand anders die met een rood aangelopen hoofd stond te zwaaien om die koffer !
Wég koffer , verkocht , huh die wilde ikke toch ff zien ? Nou ja de wereld vergaat niet dus heb ik er me bij neergelegd .
"Jaha mevrouw dan had u maar vanmorgen moeten komen" zei ze . Hé de tent was nog maar een kwartier open en ze heeft het al over "vanmorgen"? "Jaha want toen waren er nog een heleboel van die koffers" ....... dát ging dus mijn neus voorbij , stomme pech .
Nu had Jan de grootste moeite om met die kapstok door de menigte te komen en is maar buiten op een klapstoeltje gaan zitten , ondertussen ikke naar de afdeling kantjes en knoopjes .
Ik heb mijn ogen uitgekeken en werd een béétje hebberig ervan , had een flinke doos gekregen van die aardige mevrouw want ik kon het niet meer in mijn handen houden !!!!
Gewoon pakken dacht ik maar , en het werden steeds meer kantjes en knoopjes , tijd voor het laten uitrekenen .... door alle drukte ronde ze de bedragen naar beneden af , het was geen doen zo zonder rekenmachine .
Moest 37 euro betalen , jaha lijkt veel maar het goede bedrag zou 62 euro zijn geweest en ze heeft me dan ook fijn gemazzeld !
Heb haar daar voor dan ook 1000 maal bedankt !
Helemaal blij kwam ik bij Jan aan die al 3 mensen had moeten afwijzen die de kapstok wilden overkopen , néé die is van ons en blijft van ons !
En zo zijn we met alle spullies naar de auto gelopen , om thuis een boterhammetje te eten op weg naar Brussel . JIPPY !
En dit is dan de kist en de kantjes en knoopjes , kwijl kwijl !
Zitten we anderhalf uur in de auto , ik sla mijn handen voor mijn gezicht en mompel "oooh néé he , ik ben mijn fototoestel vergeten " .
Hoe kan ik nu zo stom zijn, nooit vergeet ik het , juist nu we naar het prachtige Brussel gaan en ook nog naar Brugge zondag !
Echt ik voelde me zo stom en zat maar te malen van had ik nu dit en had ik nu maar dat !
Alleen helpt dat niet he ! Kon aan Jan stiekum zien dat ie het niet zo erg vond en zei dat ik er me maar bij neer moest leggen want terug rijden had geen zin . punt.
Nou die punt kwam bij mij toch ietsje later hoor !
Efin het appartement was cool , zo ook het ontbijt in het luxe hotel .
Na het allemaal bewonderd te hebben meteen de stad in , je kan ook met de bus naar het centrum maar wij zijn geen mietjes en kunnen best een stevig half uurtje lopen , mooi hoor !
Meteen al wat gekocht , tuurlijk chocolade en nog een ketting voor Jan en voor mij .
Kom we gaan weer terug morgen verder kwijlen .
Hadde we gelezen dat er vlak bij het Hotel ene goede Pizzaria zou zitten , dachten het gevonden te hebben alleen was ie nog gesloten , ff wachten nog maar dan.
Zitten we dan , achter een gratis stokbrood met gemalen olijven , best lekker zo ook de wijn.
Dan de pasta .... die had iets gaarder gemogen en het vlees van Jan wat warmer .
Toen we weer buiten stonden zag ik om de andere hoek ook een pizzaria en die zag er iets beter uit .... nou ja we hadden chips en nootjes mee !
Zaterdag flink ontbeten en op naar het centrum , langs het Paleis en andere mooie gebouwen.
Wat is het daar groot , schoon , vriendelijke mensen, walhalla van winkels !
En wat hebben we staan kwijlen in de straat met alleen maar restaurantjes , echt fantastich !
Zo tegen half 7 hadden we het wel gehad en moesten dat straffe half uurtje extra nog terug lopen naar het Appartement met knellende vingers van die fijne plastic zakjes !
Ik had zowaar een blaar !
Jan had een briljant idee , we zouden hier nog eens naar terug gaan , en daar was ik het helemaal mee eens ! Nog een briljant idee en een meedenkend ook nog : omdat ik die verdomde camera had vergeten en het daardoor zonde zou zijn om naar Brugge te gaan , had ie het idee om naar Baarle- Nassau te gaan en de volgende keer naar Brugge als ik mijn camera WEL mee had !
Nu moet ik wel toegeven dat het zonder camera wel wat relaxter was , lekker rond kijken , als twee hippy`s op de stoep ploffen en genieten van het zonnetje, de bruidjes en de prachtige gebouwen op het Grote Plein.
Alleen jammer dat ze manneke pis weer zo een belachelijk pakje aan hebben getrokken , sorry hoor maar hij moet gewoon bloot lekker van zich af pissen !
En toch is Brussel geweldig !
Zeg ik met mijn mond vol met die overhéérlijke bon-bonnetjes !
See you next time .....7 opmerkingen:

ScrapEnjoy zei

Heerlijk dat jullie zo genoten hebben en kwijl,kwijl om je kistje MET INHOUD.
Wat kan jij vooruit en weer mooie dingen maken.
Nou meis succes ermee.

vr. gr. Lilian

Ellen zei

proest, ik zie het zo voor me
wat een gedrang maar je hebt wel een rpachtkist bemachtigd en die kantjes mmmm dubbel en dwars hun geld waard.

scraplijn zei

Nou ja zeg, dat jij zo hebberig bent, daar sta ik toch ECHT van te kijken, niks voor een scrapper toch?

Maar wat een gaaf weekend. Als we ooit naar Brussel gaan vraag ik je het adres van dat appartement even ok?
Leuke verhalen hoor. en Prachtig brussels kant en knoopjes. Als ik het goed begrijp zal dat niet meer lukken in brussel of is die markt volgend jaar weer.

groetjes Marjolijn.

Inge zei

Wat een gave kist en inhoud zeg!
Ik moet zeggen dat ik wel van je verhaal op de rommelmarkt heb genoten!
Zie het zo voor me haha!
En wat fijn dat je zo´n lekker weekend hebt gehad!

Groetjes Inge

wendela zei

wat een mega mooie kist met inhoud!!Kwijl, kwijl...

Annemarie,Netherlands zei

Heerlijk verhaal.Heb er van genoeten en die kantje en lintjes.........Veel scrapplezier ermee.

Corien XXX zei

En hier wil ik ook dit jaar heen, op lintjes jeacht