zondag 30 november 2008

Derde en laatste album over Venetie

.
De voorkant heb ik van heel dik karton gemaakt , wel een gedoe om de gaatjes erin te maken naderhand want het paste niet in de BIT !
Het scheurt vast niet uit want er zit veel gesso op , tenminste dat hoop ik dan maar !
Het slotje is van Tim Holtz en met rode en gouden distress poeder behandeld .
Bij de Kreadoe had ik het laatste potje beeswax van Chantal gekregen en daar ben ik dus maar gelijk mee aan de gang gegaan . In een gewoon pannetje gesmolten en met een goedkope kwast erop smeren en hier en daar wat druppels erop .
Elke rechter pagina is van zwart of wit cardstock en de linker met een print om de pagina`s een beetje stevigheid te geven als het aan elkaar word geplakt .
De tule heb ik bewerkt door er met een aansteker onder te branden , dan komen er vanzelf gaten in met een verbrand randje . Wel ff uitkijken dat niet alles in de fik vliegt hoor want het gaat heel snel !
Op de rechter pagina heb ik de stempel 2x met gesso gedaan , word het wat dikker .
Deze foto`s vind ik nog steeds erg mooi , pagina`s vrij eenvoudig en rustig gehouden met de groene kleur erbij .
De vlinder is helemaal ingesmeerd met gesso en krijgt dan een wazige look , erg mooi !

Ach die arme man zat maar wat te wachten totdat iemand in zijn bootje wilde , en dat kan soms heel lang duren en wat doe je dan ? Vandaar de stempel met het klokje , daaronder een stuk dikke wollige stof wat de snoezeligheid terug brengt van de inrichting van de gondel.

Met mijn lievelingskleur donker rood , he gezellig !
Met een stuk gaas op de pagina en dan gesso erop smeren , gaasje weghalen en je krijgt een leuk effect . Hier op beide pagina`s stukken katoen onder de foto en met beeswax erover .
En er piept ook een vogel voorbij boven aan de omgeslagen hoek .

Deze pagina`s is één van mijn favo , gewoon de sfeer van de foto`s geeft me een rustig gevoel en een beetje melangoliek . En dat die duif bleef zitten zeg precies op de goede plek , tenminste dat vind ik dan .
Dit ook weer een beetje rustig gehouden , maar wel geprobeerd om het robuust en toch lief te maken .


De laatste pagina weer flink bewerkelijk met stempels , lintjes , bloemen , veertjes , tisseu, beeswax enz .
Hieronder de rest ......

3 opmerkingen:

ScrapEnjoy zei

Bea meis, ik vind het weer schitterd, verbaas mij er altijd over, hoe je het voor elkaar krijgt en kijk dan ook graag naar je creatie's.
Daarom, kijk maar weer eens op mijn blog, heb weer een Award voor je, je verdient het.

Ellen zei

wat een prachtboek weer, je zou zo naar Venetie willen als je dat ziet. leuk al die verschillende textures. Wat is de bloem/blad stans/pons op de rechterpagina van je bordeau blz.?

Corien XXX zei

Helemaal gaaf, vooral de foto's. venetie staat dit jaar op mijn lijstje, hoelang ben jij geweest??