maandag 17 augustus 2009

' t is weer voorbij.....

De vakantie in Kroatië . Twee weekjes genieten aan dit mooie strandje
Zaterdagmiddag om 3 uur vertrokken van huis en ik ging voor de eerste keer ook rijden .... meteen een vuurdoop want túúrlijk plenst het weer in Duitsland , máár het ging goed hoor !! De volgende dag om 6 uur 's morgens waren we al op de bestemming ! Maar even een broodje gesmeerd en op naar Porec om eten en drinken in te slaan bij de Lidl , ze zullen wel gedacht hebben "wat moeten die mensen hier zo vroeg om 10 voor half 8 ?" Om 8 uur gingen ze dan eindelijk open !
We konden nog niet de mobile home in dus hebben we onze zwemkleding aangedaan en zijn op het strandje gaan liggen tot een uurtje of 3 . He lekker weer zo vertrouwd !
Geen zin om te koken dus hebben we een pizza gegeten bij een waanzinnig goed restaurant.
Bijna elke avond zijn we wel weg geweest , dan gaat het nog wel met de hitte , overdag is het bijna niet te doen !! Met mijn nieuwe camera kan Jan beter foto`s maken en wat is er nu niet mooier dan bij de sunset op de kiek te gaan ....

We hebben ook een dagje geboekt om met een boot mee te gaan. Het was behoorlijk bewolkt maar op de boot die dan langs de mooie kust vaart klaarde het al snel op en was het heerlijk in het zonnetje en de warme wind!
Een uurtje varen en we kwamen in Rovinji aan , heerlijke lunch gehad die je van te voren kon kiezen , vlees of vis . We gingen voor save : vlees , maar Linda koos voor vis en die was echt lekker dat wij de kruimels van haar bord hebben gesnoept !
Toen kon je mee met de gids naar een wijnproeverij en naar de kerk boven op de heuvel maar we gingen liever onze eigen gang voor dat uurtje.
Inmiddels was het bloedheet maar wederom zo mooi daar !
Niet zo veel foto`s gemaakt want die heb ik vorig jaar bij de vleet gemaakt .....
Toen weer op de boot om precies 14.15 .
We voeren naar de piraten baai waar we ook mochten zwemmen. En nu komt het .... waren we de waterschoenen vergeten , hebben wij weer hoor zo stom he !
Maar we lopen het water in en ik zie zwarte dingen tussen de stenen zitten , en ja hoor het blijken zeeegels te zijn , wel kleintjes maar toch !
Linda en Manon hadden er in gestaan en die plek voelde wel raar aan , maar gelukkig is dat weer goed gekomen! Tja en dan er weer uit zien te komen ! Een man had ik al bij zijn arm gegrepen want je zwabbert alle kanten op , en die ander man keek met een snorkel waar ik mijn voeten neer kon zetten. Wel komisch als je die foto`s weer terug ziet !!
Al snel was dat uurtje weer voorbij en moesten we de boot weer op want het weer begon slechter te worden en met regen en onweer wil je niet op een open boot zitten !
We kwamen veilig terug en het was een heerlijke dag geweest.


Dit is de kerk die je bereikt via een lange zware trap .... pfff !
Het uitzicht is wel mooi en binnen in de kerk ook .
Via de andere kant op blote voeten terug gelopen want die eeuwenoude straatjes met grote keien zijn zo glad dat het niet te doen is met slippertjes aan !


Het zou weer een slechte dag qua weer worden, dus een perfecte dag om er op uit te gaan en Pazin te bezoeken. We reden regelrecht de stralende zon in dus weer een dag zweten!
Er was een hele leuke markt waar het nodige weer is gekocht en gegeten .....ze hebben daar zulke lekkere dingen in de bakkerij !
Pazin is mooi en gezellig en we hebben daar vrij lang rond gelopen.
Voor dit pand met die prachtige mooi gekleurd luiken en deur is een hele foto reportage gemaakt! Tja het blijft me fasineren die oude luiken ....en kijk die stenen bankjes ervoor dat zie je bij ons toch niet ?

Natuurlijk weer naar Grozjan geweest , het is zo mooi daar !
Al die ateliers met zelfgemaakte dingen , de gladde smalle straatjes , de vele poezen die daar hun rustige leventje slijten , het mooie plein en oude panden.....
Ik zie een prachtige armband , écht heel mooi maar ik twijfel weer eens . Jan zei eerst dat het niet duur is en later ineens dat het wel veel geld is , huh ?
Nou ja ik word geroepen door Linda : "kijk mam een poes die ligt hier zo mooi" Nou als je tegen mij poes zegt ben ik er in een wip hoor ! Ik maak wat foto`s van dat lieve tavereeltje en nog van een bloeiende struik . Dan vliegt mijn contactlens in de ooghoek en snel terug naar dat atelier om een spiegeltje te vragen, de man is uiterst aardig en ik kan na het terug zetten van de lens weer vrolijk verder . Er gaat dus in de foto tas wel permanent een spiegeltje mee de volgende keer he!
We slenteren nog wat verder en dan moeten we helaas weer terug voordat het aarde donker gaat worden .
Maar op het plein zit Jan op een bankje en Linda en Manon staan er bij te grijnzen , Jan vraagt of ik er even bij wil komen zitten .
Er komt een wit zakje te voorschijn : Verrassing !
Die hele mooie armband komt tevoorschijn en Jan doet hem bij me om , lief he !!!
Linda had mij dus weg gelokt bij het atelier met de poes smoes , in de tussentijd hadden ze het snel gekocht voor mij , heel slim !
Ben er reuze blij mee hoor , een prachtig aandenken aan mooi en vredig Grozjan !!!


Pula : wat een uurtje rijden is . Snel de auto parkeren en daar gaan we weer !

De arena is imposant alleen jammer dat er een deel in de steigers staat en die blauwe stoeltjes is echt géén gezicht maar er zal wel een concert zijn geweest . Het is 33 meter hoog en in de 1 ste eeuw gebouwd en er is plaats voor 23.000 toeschouwers . Er werden Gladiatorengevechten gehouden maar nu zijn er opera`s en concerten .

Er staat ook ergens in de stad een poort uit het jaar 29 voor Christus , onvoorstelbaar !Novigrad : Is vlak bij dus daar zijn we veel geweest , zéker na het eten om er een ijsje te eten!

Het is het lekkerste ijs en je krijgt ook lekker veel ... ook fijn! Linda was 2x de "pineut" en kreeg een torenhoog kunstwerk van ijs en hoortjes ! De laatste avond zijn we er ook nog even geweest want de markt is open tot 10 uur waar we overheerlijke honing hebben gekocht , puur natuur en ook nog eens goed voor je ! Ook de kaasjes zijn meegenomen naar huis zodat we nog even kunnen nagenieten van al dat lekkers ! Natuurlijk een laatste ijsje eten , och daar krijg je geen genoeg van he , dus niet 1 maar 2 ijsjes en bij de laatste was Manon de "pineut" nadat we hadden gezegd dat het onze laatste avond was . Kom eens met je ijsje terug ? En hij pakte het weer aan en begon meteen ijverig te bouwen ! Manon moest achter de kraam komen staan zodat ik er foto`s van kon maken , en daar stonden die twee ijsverkopers te glimmen met Manon tussen hun in en het ijskunstwerk ! We kregen allemaal een extra dikke bol ijs en Jan kreeg er ook nog eentje gratis want die mocht niet achter blijven vonden ze ! En wat zijn wij uitgezwaaid zeg !!!
Het opspattende water bij zonsondergang in Novigrad , bay bay misschien tot volgend jaar !
4 opmerkingen:

scraplijn zei

WAt een heerlijke vakantie is dt geweest Bea, en zo'n praachtige omgeving. Alsa ik dat zie vind ik het altijd vreselijk dat ik zo'n angsthaas ben en niet durf te reizen. En wat ben je een bofferd met je prachtige armbandje, ik ben heel benieuwd of we die nog te zien krijgen in je album straks. Wat een leuk verhaal van die ijsverkoper. Hir staat er altijd een op de festivals en dan goochelt hij met z'n ijs, kinderen en ouders vinden dat kostelijk om te zien.
Nou weer heerlijk nagenieten jullie met de foto's en jij met het maken van weer een prachtige album natuurlijk.
Groetjes Marjolijn.

Jolanda zei

Zo te lezen hebben jullie een geweldige vakantie gehad. Prachtige foto's heb je ook weer gemaakt.

ScrapEnjoy zei

Wat een prachtige foto's Bea, wat is het daar mooi, erg mooi zelfs.
Zeker leuk, de foto (met ijs) en je 2 dochters, dit zijn toch wel de mooie herinneringen.
Lekker nog na genieten, veel naar de foto's kijken en er weer een prachtig album van maken.

lieve groet Lilian

Céline zei

Wat een prachtige foto's! Zo te zien en te lezen hebben jullie een geweldige vakantie gehad!